Jeg skal bli doula | Born Wild Photography“Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers--strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.”


- Barbara Katz RothmanJeg skal bli doula!

Dette er noe jeg har tenkt på en stund nå, og det er et ønske som har vokst frem helt naturlig. Å føde sitt barn, å bli mamma, er en opplevelse som vil huskes for alltid. Jeg ønsker å kunne tilby trygghet og informasjon til både den blivende mammaen og hennes partner i denne sårbare tiden, slik at de kan få en best mulig opplevelse både før, under og etter fødselen.


En doula er en profesjonell fødselsledsager som gir støtte under svangerskapet, ved fødselen og i tiden etterpå. På en måte føler jeg at jeg allerede tilbyr noe av det en doula gjør når jeg arbeider som fødselsfotograf. Når jeg arbeider som fødselsfotograf investerer jeg mye tid i mine klienter på forhånd, og mitt arbeid inkluderer mye mer enn å bare ta bilder av fødselen. Jeg vil lære kjenne mine klienter på forhånd, jeg vil vite om deres fødselsplan, deres ønsker, hva de bekymrer seg for, slik at jeg kan støtte de på best mulig måte. Når fødselen starter så har vi snakket sammen flere ganger, slik at vi er trygge på hverandre, og under fødselen så vil jeg være en beroligende støtteperson for både deg og din partner, uansett hva som skjer, i tillegg til å ta bilder. Men nå vil jeg å gjøre dette i enda større grad til de av mine klienter som skulle ønske dette.


I tillegg ønsker jeg å bruke mer av min bakgrunn og erfaring som fysioterapeut og forsker. Jeg har en master i idrettsfysioterapi og en doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole. Ved å tilby doulastøtte så vil jeg kunne gi mine klienter både emosjonell og fysisk støtte og trygghet, men også kunnskapsbasert veiledning og informasjon gjennom graviditet, fødsel og i barseltiden. Jeg har selv erfart hvor sårbar man er og hvor alene man kan føle seg både før, under og etter fødsel, og det å ha en person som kan tilby kontinuerlig omsorg og trygghet i denne tiden er uvurderlig. Og kanskje spesielt i dagens samfunn da vi ofte mangler en "village" og bor langt vekk fram nær familie.


Jeg har derfor en tid tilbake begynt å utdanne meg til doula, og det føles virkelig helt riktig. I denne merkelige tiden vi akkurat nå befinner oss i, da alt omhandler koronaviruset, så er dette et lyspunkt i enn ellers litt mørk hverdag.


Pass på hverandre!


Varme hilsener Maria0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle