Barn som fødes med navlesnoren inntakt. Av Maria Hilebrand ved Born Wild Photography

Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers–strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.
Barbara Katz Rothman

"Jeg er dypt takknemlig for at Maria ville fotografere fødselen av vår tredje sønn. Før fødselen hadde vi kontakt per mail og telefon. Hun ga grundig informasjon om hvordan fødselsfotograferingen ville gå til, både muntlig og skriftlig. Da den store dagen kom varslet vi henne på telefon, og hun ankom sykehuset like etter oss. Hun ble en naturlig del av teamet som ellers bestod av meg, mannen min, jordmor og jordmorstudent. 

På bakgrunn av samtalene vi hadde hatt før fødselen og et fortsatt godt inntrykk av Maria etter å ha møtt henne, så følte jeg meg helt komfortabel med å ha en fotograf i rommet gjennom alle fødselens faser. Jeg glemte nesten av at hun faktisk var der for å fotografere. Hun var en god samtalepartner mellom riene i latensfasen, både for meg og mannen min. Når pressriene nærmet seg merket jeg ikke at Maria var i rommet. Jeg kunne konsentrere meg fullt og helt om jobben jeg skulle gjøre. Bildene fra akkurat denne delen av fødselen ble veldig spesiell for meg å se i etterkant, Maria har lykkes i å fange smerten og spenningen jeg følte. Det var fint og sårt på samme tid å se ansiktsuttrykkene til meg og mannen min underveis, og hvordan de endret seg når lille Brage endelig var trygt plassert i armene mine. Alle bildene har et veldig ekte uttrykk.

For oss er disse bildene og videoen uvurderlige minner som vi kommer til å ha glede av i all framtid. Jeg ser frem til den dagen Brage selv er stor nok til å få se hvordan alt gikk til den dagen han ble født. Maria er ikke bare en dyktig fotograf, hun har også et behagelig og fint vesen. Jeg kan på det varmeste anbefale henne som fotograf for alle som ønsker å forevige fødselen sin."

- Anniken

"Når jeg så oppslaget til Maria angående fødselsfotografering syntes jeg det hørtes veldig spennende ut, men jeg var også litt i tvil på om dette var noe for meg. I fødsel er man tross alt i en sårbar situasjon, og jeg visste ikke hvordan jeg ville reagere med å ha en ekstra person på fødestuen, en fotograf til og med. Idag er jeg veldig glad for at vi tok valget om å ha fødselsfotograf. Vi sitter igjen med over hundre fantastiske bilder av fødselen til datteren vår. Bildene gjenspeiler virkelig følelsene vi opplevde underveis. Maria var ikke bare god å ha som fotograf, hun var også en god støtte som kom med oppmuntrende ord underveis når vi pratet. Hun var dyktig på å lese både meg og situasjonen, og det var godt å få noen positive samtaler. Når vi ikke snakket sammen merket jeg knapt at hun var i rommet. Hun er også veldig selvstendig, og når min fødsel til slutt endte med keisersnitt var det hun selv som ordnet med legene så hun fikk ta bilder på operasjonsstua, så jeg fikk bruke tiden til å konsentrere meg om meg og mitt. Vi er veldig fornøyd med kvaliteten på bildene, og at vi fikk både fargebilder og sort hvitt bilder. Vi liker Maria sin stil som fotograf, og hvordan hun klarer å fange de ekte øyeblikkene. Maria har klart å forevige hele fødselen fra start til slutt. Og når jeg fikk se bildene kom mange glemte minner tilbake. Det er nemlig ikke lett å huske alt når man er i en sin egen boble under fødsel, og derfor er jeg veldig glad for at hun var med oss." 

- Nora

Fødselsfotografering 

Fødselsfotografering er vakkert, rått og helt magisk, uansett hvor og hvordan du velger å føde ditt barn. Fødselsfotografering handler om å feire et nytt liv, om å vise hvor sterk du som fødende kvinne er. Alle fødsler er vakre og de fortjener å dokumenteres. 

Hvorfor ha med en fødselsfotograf?

Det er mange gode grunner til å ha med en fotograf under fødselen. Å føde et barn er et mirakel, og å ha bilder fra den stunden et et flott minne, både for deg, din partner og etterhvert ditt barn. Tenk å kunne vise ditt barn bilder fra når han/hun kom til verden! Hormoner og adrenalin gjør også at det er vanskelig å huske fødselen og alle detaljer. La meg derfor dokumentere den for deg så dere kan gjenoppleve denne stunden senere. Men kan ikke bare partneren ta bilder? Nei, partner skal ha full fokus på deg, på å støtte deg, og oppleve fødselen sammen med deg. I tillegg, bør partner også få være med på bilder, sammen med deg og babyen. Til slutt, så er det ofte vanskelige lysforhold og vinkler under fødselen, så for at bildene skal bli estetiske og vakre trengs profesjonelt utstyr og kunnskap om redigering av bilder. 

 

Hvordan går det til?

Før fødselen vil vi snakke samme og gå gjennom alle spørsmål og tanker dere måtte ha. Jeg vil få vite mer om din fødselsplan og hvordan jeg best kan dokumentere fødselen for deg. Vi blir enige om premissene og om dere har noen spesielle ønsker, om det er noe dere vil eller ikke vil at jeg skal dokumentere. Når fødselen er i gang kontakter dere meg, og jeg kommer til dere. Under fødselen vil jeg være med dere og dokumentere det som skjer. Fødselen handler kun om deg og din baby, og dine ønsker. Du kan når som helst be meg gå ut, og da venter jeg bare utenfor til dere vil at jeg skal komme inn igjen.

 

Jeg fotograferer alle typer fødsler, hjemme, på fødestue eller på sykehus. Skal du ha planlagt keisersnitt går dette også bra. Jeg følger deg så langt det går. På noen sykehus er det mulig å få fotografere på operasjonssalen. Andre sykehus tillater ikke dette, men da venter jeg bare utenfor operasjonssalen, og tar bilder av dere så fort dere kommer ut.

 

Hvor lenge blir du etter at babyen er født?

Etter fødselen blir jeg igjen 1-2 timer for å dokumentere den første tiden sammen. 

Bruker du blits?

Nei, jeg bruker ikke blits. Jeg har profesjonelt utstyr som fungerer veldig bra i situasjoner med lite lys.

Når får vi bildene?

Dere vil i løpet av 24 timer etter fødselen få noen få redigerte bilder som dere kan dele med familie og venner, hvis dere ønsker dette. Resterende bilder vil jeg ha klare i løpet av ca 4 uker.

Vil bilder fra fødselen bli lagt ut på din hjemmeside eller lignende?

Jeg deler kun bilder som du har sett og godkjent på forhånd. Jeg elsker å få dele fødselsbilder for å vise styrken og magien i en fødsel og for å kunne normalisere fødsler. Men DU bestemmer hvilke bilder som jeg kan dele. Ønsker du å holde alle bilder private, respekteres dette fullt ut. 

Hva om det skjer noe akutt under fødselen, har du vært i en slik situasjon?

Ja, det har jeg. Dette er noe vi vil snakke om på forhånd, men jeg vil bli hos dere å fotografere så lenge jeg får lov av lege/jordmor, og så lenge dere ønsker.

Hvilket område dekker du?

Jeg reiser opp til 2 timer fra mitt hjem på Rena, Innlandet. Dette betyr at jeg tilbyr fødselsfotografering i Innlandet, Oslo, Kongsvinger og omegn. Noen synes at to timer høres mye ut, men med god kommunikasjon mellom meg og den fødende pleier det ikke være et problem da en fødsel oftest tar mye lengre tid enn dette. Jeg har også mulighet å reise andre steder i både inn- og utland. Ta kontakt, så finner vi ut av det!

Hva er inkludert i prisen?

Min passion, kreativitet og erfaring - Leter du etter den billigste fotografen så er jeg ikke den rette for deg, og det er helt ok. Mitt pris speiler min passion, kunnskap, kreativitet og erfaring.

Beredskap - Fra uke 38 er jeg i beredskap, og tilgjengelig på telefon døgnet rundt, slik at jeg kan reise til deg på kort varsel. 

Tid - Jeg blir til barnet ditt har blitt født, uansett om dette tar noen timer, 24 timer eller lengre. Du trenger derfor ikke å være bekymret for at jeg vil reise, hvis fødselen plutselig trekker ut på tiden.

Bilder - Du vil få et ubegrenset antall høy (for print) og lav (for skjerm) oppløselige digitale bilder (minimum 100 bilder), et minne for livet, både for deg, din partner og ditt barn. Bildene er profesjonelt redigerte og vil bestå av både farge og sorthvite bilder. 

Håndlaget minneboks i tre - Inneholder minnepenn med alle digitale bilder, samt 10 printet bilder (10 x 15 cm). Ekstra bilder kan kjøpes i tillegg. 

Tilbyr du fødselfilm?

Ja, jeg tilbyr film i tillegg til fotografering, og kombinasjonen av å både ha bilder og film er virkelig noe helt spesielt. Å få fange bevegelsene og lyden fra en fødsel, babyens første skrik, forteller en historie som bilder ikke kan alene. 

Hvordan vet jeg at vi passer sammen?

Vi vil snakke sammen på telefon, og treffes på forhånd hvis ønskelig. Jeg er sikker på at vi begge vil kjenne om det kjennes riktig eller ikke. Jeg mener at det er veldig viktig å ha med seg en fotograf som du føler deg 100 % trygg på, som føles som en venn, noen du kan stole på. Som fødende kvinne fortjener du dette, og jeg vil aldri sette meg selv i en situasjon der jeg bringer dårlig energi inn i en fødsel. Hvis jeg føler at vi ikke passer sammen, så vil jeg si nei til å fotografere din fødsel. Det er det eneste riktige for både deg og meg. 

Hvem er du?

Jeg er mamma til to små, og jeg har arbeidet som fødselsfotograf, og etterhvert doula, siden 2017. Å bli mamma forandret alt, og etter å selv ha kjent på hvor fantastisk og magisk, men samtidig overveldende og ensomt det føltes, så ble det helt tydelig for meg at jeg ville arbeide med kvinner i denne fasen i livet. Jeg brenner for kvinners trygghet og valgfrihet under svangerskapet, fødsel og i barseltiden.  Vil du vite mer om meg, les mer om meg her.

Når skal vi booke deg?

Så tidlig som mulig. For å kunne gi hver av mine klienter full oppmerksomhet, tilbyr jeg kun et begrenset antall fødselsfotograferinger per år, og disse plassene blir fort fullbooket. 

Tilbyr du doulastøtte?

Ja, jeg tilbyr doulastøtte til mine klienter. Les mer om dette her

 

Hva koster dette?

Jeg tilbyr forskjellige pakker for fødselsfotografering, og prisen starter på 13 900,-. Ta kontakt for å få mer informasjon.

Se flere fødselsbilder nedenfor, eller klikk her for å lese noen utvalgte fødselshistorier. 

Fresh 48

Hvis du ikke ønsker bilder av selve fødselen, men de første dagene etterpå, så tilbyr jeg også fresh48. Da kommer jeg til dere i løpet av 48 timer etter fødselen, på sykehuset eller hjemme, og fotograferer den første tiden sammen. Ta kontakt for meg informasjon!

"Maria tok nydelige bilder på vår hjemmefødsel. Vi snakket sammen flere ganger før fødselen slik at vi ble godt kjent og det føltes trygt og fint å ha med Maria. Vi er veldig fornøyde med bildene som viser så godt stemningen og så mange vakre øyeblikk under fødselen. Jeg angrer ikke et sekund på at vi hyret Maria til å være vår fødselsfotograf og kan varmt anbefale henne om du tenker på å bruke en fotograf under fødsel og jeg er også sikker på at hun er en nydelig doula for hun er så rolig og et godt menneske å ha med og jeg fikk dessuten masse emosjonell støtte av henne før fødselen <3"

- Francesca