Birth is not only about making babies. Birth is about making mothers–strong, competent, capable mothers who trust themselves and know their inner strength.
Barbara Katz Rothman

Fødselsfotografering og doulastøtte

Fødselsfotografering er vakkert, rått og magisk, og så mye mer enn kun selve øyeblikket når babyen kommer ut. Det er alle detaljene, miljøet, lyset i rommet. Det er kvinnen som jobber seg gjennom riene. Partneren som støtter, holder kvinnens hand. Det er første gangen som babyen blir lagt på mammas bryst. Første gangen som dere ser i hverandres øyne, teller babyens fingrer og tær. Det er tårer, tårer av smerte, tårer av glede. Det er klipping av navlestrengen, veiing og måling. Det er begynnelsen av et nytt liv, en ny person, og det fortjener å bli dokumentert.

 

 

"Maria var ikke bare god å ha som fødselsfotograf, hun var også en god støtte som kom med  oppmuntrende ord underveis når vi pratet. Hun  var dyktig på å lese både meg og situasjonen, og det var godt å få noen positive samtaler. Når vi ikke snakket  sammen merket jeg knapt at hun var i rommet. Hun er også veldig selvstendig, og når min fødsel til slutt endte med keisersnitt var det hun selv som ordnet med legene så hun fikk ta bilder på operasjonsstua. Vi er veldig fornøyd med kvaliteten på bildene, og at vi fikk både fargebilder og sort hvitt bilder. Vi liker Maria sin stil som fotograf, og hvordan  hun klarer å fange de ekte øyeblikkene. Maria har klart å forevige hele fødselen fra start til slutt. Og når jeg fikk se bildene kom mange glemte minner tilbake. Det er nemlig ikke lett å huske alt når man er i en sin egen boble under fødsel, og derfor er jeg veldig glad for at hun var med oss." 

Å ansette en profesjonell fotograf til å fotografere din fødsel kan virke som et fremmed og merkelig konsept. Men når du spør en mamma eller en pappa om det største øyeblikket i livet deres, så vil de mest sannsynlig svare "dagen barnet mitt ble født" eller "bryllupsdagen vår". Mange bruker store beløp på bryllupsfotografering, så jeg spør, hvorfor skulle det være annerledes under fødselen til babyen din? 

Hvorfor ha med en fødselsfotograf?

Det er mange gode grunner til å ha med en fotograf under fødselen. Å føde et barn er et mirakel, og å ha bilder fra den stunden et et flott minne, både for deg, din partner og etterhvert ditt barn. Tenk å kunne vise ditt barn bilder fra når han/hun kom til verden! Hormoner og adrenalin gjør også at det er vanskelig å huske fødselen og alle detaljer. La meg derfor dokumentere den for deg så dere kan gjenoppleve denne stunden senere. Men kan ikke bare partneren ta bilder? Nei, partner skal ha full fokus på deg, på å støtte deg, og oppleve fødselen sammen med deg. I tillegg, bør partner også få være med på bilder, sammen med deg og babyen. Til slutt, så er det ofte vanskelige lysforhold og vinkler under fødselen, så for at bildene skal bli estetiske og vakre trengs profesjonelt utstyr og kunnskap om redigering av bilder. 

Hvem er du?

Mitt navn er Maria. Jeg er mamma til to små, og jeg har arbeidet som fødselsfotograf siden 2017. Siden jeg selv ble mamma, og følte på hvor sterkt og magisk, men samtidig overveldende og ensomt det føltes, har jeg hatt lyst å kunne bruke min erfaring som fysioterapeut og forsker for å kunne gi kontinuerlig emosjonell og fysisk støtte, samt forskningsbasert veiledning til kvinner under graviditeten, fødsel og i barseltiden. Derfor har jeg utdannet meg til doula. Vil du vite mer om meg, les mer om meg her.

 

Hvordan går det til?

Før fødselen vil vi snakke samme og gå gjennom alle spørsmål og tanker dere måtte ha. Jeg vil få vite mer om din fødselsplan og hvordan jeg best kan dokumentere fødselen for deg. Vi blir enige om premissene og om dere har noen spesielle ønsker, om det er noe dere vil eller ikke vil at jeg skal dokumentere. Når fødselen er i gang kontakter dere meg, og jeg kommer til dere. Under fødselen vil jeg være med dere og dokumentere det som skjer. Fødselen handler kun om deg og din baby, og dine ønsker. Du kan når som helst be meg gå ut, og da venter jeg bare utenfor til dere vil at jeg skal komme inn igjen.

 

Jeg fotograferer alle typer fødsler, hjemme, på fødestue eller på sykehus. Skal du ha planlagt keisersnitt går dette også bra. Jeg følger deg så langt det går. På noen sykehus er det mulig å få fotografere på operasjonssalen. Andre sykehus tillater ikke dette, men da venter jeg bare utenfor operasjonssalen, og tar bilder av dere så fort dere kommer ut.

 

Hvor lenge blir du etter at babyen er født?

Etter fødselen blir jeg igjen 1-2 timer for å dokumentere den første tiden sammen. 

Bruker du blits?

Nei, jeg bruker ikke blits. Jeg har profesjonelt utstyr som fungerer veldig bra i situasjoner med lite lys.

Når får vi bildene?

Dere vil i løpet av 24 timer etter fødselen få noen få redigerte bilder som dere kan dele med familie og venner, hvis dere ønsker dette. Resterende bilder vil jeg ha klare i løpet av ca 4 uker.

Vil bilder fra fødselen bli lagt ut på din hjemmeside eller lignende?

Jeg deler kun bilder som du har sett og godkjent på forhånd. Jeg elsker å få dele fødselsbilder for å vise styrken og magien i en fødsel og for å kunne normalisere fødsler. Men DU bestemmer hvilke bilder som jeg kan dele. Ønsker du å holde alle bilder private, respekteres dette fullt ut. 

Hva om det skjer noe akutt under fødselen, har du vært i en slik situasjon?

Ja, det har jeg. Dette er noe vi vil snakke om på forhånd, men jeg vil bli hos dere å fotografere så lenge jeg får lov av lege/jordmor, og så lenge dere ønsker.

Hvilket område dekker du?

Jeg reiser opp til 2 timer fra mitt hjem på Rena, Innlandet. Dette betyr at jeg tar oppdrag i Innlandet, Oslo, Kongsvinger og omegn, men jeg har også mulighet å reise andre steder ved for eksempel planlagt keisersnitt. Noen synes at to timer høres mye ut, men med god kommunikasjon mellom meg og den fødende pleier det ikke være et problem da en fødsel oftest tar mye lengre tid enn dette. Ta kontakt, så finner vi ut av det!

Hva er inkludert i prisen?

Min passion, kreativitet og erfaring - Leter du etter den billigste fotografen så er jeg ikke den rette for deg, og det er helt ok. Mitt pris speiler min passion, kunnskap, kreativitet og erfaring. 

Beredskap - Fra uke 38 er jeg i beredskap, og tilgjengelig på telefon døgnet rundt, slik at jeg kan reise til deg på kort varsel. 

Tid - Jeg blir til barnet ditt har kommet ut, uansett om dette tar noen timer, 24 timer eller lengre. Du trenger derfor ikke å være bekymret for at jeg vil reise, hvis fødselen plutselig trekker ut på tiden.

Bilder - Du vil få et ubegrenset antall høy (for print) og lav (for skjerm) oppløselige bilder (minimum 100 bilder), et minne for livet, både for deg, din partner og ditt barn. Bildene er profesjonelt redigerte og vil bestå av både farge og sorthvite bilder. Bildene vil kunne lastes ned fra et privat digitalt album.

Tilbyr du fødselfilm?

Ja, jeg tilbyr film i tillegg til fotografering, og kombinasjonen av å både ha bilder og film er virkelig noe helt spesielt. Å få fange bevegelsene og lyden fra en fødsel, babyens første skrik, forteller en historie som bilder ikke kan alene. 

Hvordan vet jeg at vi passer sammen?

Vi vil snakke sammen på telefon, og treffes på forhånd hvis ønskelig. Jeg er sikker på at vi begge vil kjenne om det kjennes riktig eller ikke. Jeg mener at det er veldig viktig å ha med seg en fotograf som du føler deg 100 % trygg på, som føles som en venn, noen du kan stole på. Som fødende kvinne fortjener du dette, og jeg vil aldri sette meg selv i en situasjon der jeg bringer dårlig energi inn i en fødsel. Hvis jeg føler at vi ikke passer sammen, så vil jeg si nei til å fotografere din fødsel. Det er det eneste riktige for både deg og meg. 

Når skal vi booke deg?

Så tidlig som mulig. For å kunne gi hver av mine klienter full oppmerksomhet, tilbyr jeg kun et begrenset antall fødselsfotograferinger per år, og disse plassene blir fort fullbooket. 

Tilbyr du doulastøtte?

Ja, jeg tilbyr doulastøtte til mine klienter. Les mer om dette her

 

Hva koster dette?

Jeg tilbyr forskjellige pakker for fødselsfotografering, og prisen starter på 13 000,-. Ta kontakt for å få mer informasjon.

Se flere fødselsbilder nedenfor, eller klikk her for å lese noen utvalgte fødselshistorier. 

Fresh 48

Hvis du ikke ønsker bilder av selve fødselen, men de første dagene etterpå, så tilbyr jeg også fresh48. Da kommer jeg til dere i løpet av 48 timer etter fødselen, på sykehuset eller hjemme, og fotograferer den første tiden sammen. Ta kontakt for meg informasjon!

Fødselsfotografering babyfotografering barnefotografering familiefotografering nyfødtfotografering fødselsfotograf

English version

Birth Story

I will capture the welcoming of your baby into the world, and all the details. This is such a raw and emotional time in your life, and these images will be a beautiful memory that you, your partner, and your child will cherish forever. A birth is a busy time, and it is not easy to remember all the details. I will intimately and beautifully document your birth so that you afterwards can enjoy and relive this extraordinary moment in life. Birth photography is about showing the strength of a women, of celebrating and being proud of your birth story, whether it is taking place at home, or is a c-section at the hospital. All births and all birthing women are strong, beautiful and absolutely amazing, and they deserve to be documented. 

Birth story includes

On call from week 38.

Unlimited shooting time once active labor has begun

Unlimited amount of digital images included (minimum 100 images)

Professional editing

Private online gallery of downloadable digital images (both high and low resolution images) and custom mobile gallery app.

Full personal usages rights to images.

Price for birth story starts at 13 000 NOK , please contact me for more information about different birth packages. 

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

 © 2018. Born Wild Photography by Maria Andersen Hildebrand. 

Fødselsfotograf, doula og familiefotograf / Oslo, Innlandet og omegn

 Fødselsfotografering babyfotografering barnefotografering familiefotografering nyfødtfotografering fødselsfotograf fotograf fotografering tromsø bardufoss setermoen